“Sekret Kleopatry”Krem przeciwzmarszczkowy z ozonem 50ml

19,80 IVA incluido

(2 opinie klienta)

“Sekret Kleopatry”

  • to krem przeciwzmarszczkowy, którego bazę stanowią oleje, dzięki którym zarówno Kleopatra jak też Nefertiti przeszły do historii jako piękne i olśniewające swą urodą kobiety
  • to krem, który w swej formule zawiera regenerującą moc ozonu.
  • 100% naturalny i ecologiczny
SKU: 100-21 Kategoria: Tagi: ,
Comparte este contenido

Opis

“Sekret Kleopatry”

  • to krem przeciwzmarszczkowy, którego bazę stanowią oleje dzięki którym zarówno Kleopatra jak też Nefertiti przeszły do historii jako piękne i olśniewające swą urodą kobiety
  • to krem, który w swej formule zawiera regenerującą moc ozonu.

Jest to krem ​​bardzo wszechstronny, można go stosować do każdego rodzaju skóry, nawet bardzo delikatnej i wymagającej oraz z problemami dermatologicznymi.

  • Pozostawia skórę bardzo jedwabistą, bez uczucia tłustości
  • Skóra widocznie odmłodzona i promienna
  • Zwiększa energię komórkową
  • Zmniejsza stany zapalne cery
  • Zapobiega przedwczesnemu starzeniu się
  • Działa przeciwzmarszczkowo, spłyca zmarszczki mimiczne
  • Efekt nawilżający i zmiękczający
  • Nadaje się do stosowania na skórę z problemami skórnymi
  • Działa antybakteryjnie
  • Działa przeciwutleniająco
  • Odbudowuje barierę skórną przywracając naturalny stan fizjologiczny skóry

Składniki: woda, ozonowane oleje: czarnuszka, gotu kola, kocanka, masło shea, kokos, wosk, witamina E, A, lawenda, ylang-ylang, styraks, paczula, guar.

Supertlen, pod taką nazwą znany jest ozon stosowany w produktach kosmetycznych. Ozon (O3) ma działanie

  • przeciwzapalne,
  • bakteriobójcze,
  • regenerujące,
  • gojące,
  • łagodzące,
  • nawilżające,
  • antyoksydacyjne
  • naprawiające komórki.

Badania wykazały, że wiele właściwości tego bezbarwnego gazu bardzo dobrze konserwują się w olejach roślinnych, poddanych wcześniej procesowi ozonowania. Po nałożeniu na skórę wzrasta energia komórkowa, a skóra staje wyraźnie odmłodzona i bardziej promienna. Jest skutecznym środkiem, który zadba o nawet najbardziej delikatną i wrażliwą skórę. Ozon ma działanie:

  • regeneracyjne,
  • antybakteryjne,
  • antyoksydacyjne,
  • gojenie ran,
  • poprawia metabolizm komórek, bezpośrednio wpływa na ich zdrowie,
  • zwiększa energię komórkową.

Nasza firma Belleza Eterna wykorzystuje ozon wraz z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia lub innymi olejami świeżo wyciśniętymi z różnych nasion (w zależności od formuły) do produkcji aktywnego tlenu i przekształcenia go w aktywną substancję kosmetyczną. W połączeniu z kwasami tłuszczowymi zawartymi w oleju ozon stymuluje system antyoksydacyjny, a dzięki temu jego zdolność do naprawy, regeneracji i leczenia tkanek skóry właściwej. Jednocześnie odżywia i nawilża skórę, a także chroni ją przed czynnikami zewnętrznymi. Ozon w kosmetykach działa bakteriobójczo na bakterie, wirusy i grzyby. To skuteczne rozwiązanie do pielęgnacji skóry wrażliwej, delikatnej, suchej, atopowej i reaktywnej. Na przykład dla osób, które cierpią na stany zapalne skóry, trądzik różowaty, łuszczycę czy odwodnienie. Dzięki działaniu odkażającemu zapobiega ewentualnemu zanieczyszczeniu lub pojawieniu się wyprysków, wrzodów. Dzięki działaniu przeciwzapalnemu zmniejsza swędzenie, egzemy i zaczerwienienia skóry.

Czarnuszka siewna jest rośliną znaną i cenioną od czasów faraonów przez różne kultury i narody. Znana ze swoich właściwości leczniczych, miała reputację leczenia wszystkiego oprócz śmierci. Jest bardzo ceniona na całym świecie, będąc w rzeczywistości jednym z najczęściej używanych nasion na całym świecie, zarówno w kulturach śródziemnomorskich, muzułmańskich, jak i w medycynie ajurwedyjskiej w Indiach. Od kilkudziesięciu lat prowadzone są badania naukowe, które nie tylko potwierdzają jego popularne zastosowanie, ale odkrywane są nowe zastosowania terapeutyczne.

Główne właściwości oleju z nasion czarnuszki dla skóry:

  1. Zapobiega starzeniu się (przeciwutleniacz, składniki odżywcze)
  2. Pomaga zmniejszyć stany zapalne skóry,
  3. Antybakteryjny

To trzy główne aspekty, które bezpośrednio wpływają na skórę twarzy.

Jest również bardzo przydatna w różnych problemach dermatologicznych, takich jak:

  1. łuszczyca,
  2. pokrzywka,
  3. egzema,
  4. trądzik,
  5. zapalenie skóry.

Kocanka włoska znana w krajach śródziemnomorskich jako Immortale. Jest to roślina stosowana w najlepszych i najdroższych kremach przeciwzmarszczkowych. Główną przyczyną bez wątpienia jest połączenie właściwości przeciwzapalnych i antyoksydacyjnych rośliny. Dzięki jego składnikom nie tylko zatrzymuje się degradacja skóry, ale same komórki są regenerowane i odnawiane. Kocanka pomaga w zachowaniu zdrowia komórek, a także powoduje usuwanie martwych komórek i produkcję nowych. Zaskakujące zmiany na skórze zachodzą na bliznach, bliznowcach, rozstępach, plamach, workach pod oczami. Dodatkowo posiada właściwości zmiękczające, co gwarantuje, że skóra jest gładka, miękka i pomaga utrzymać wilgoć w skórze właściwej. Zapobiega odwodnieniu i pękaniu skóry. Kocanka jest kompletnym, w swym składzie lekarstwem. Jako roślina lecznicza posiada właściwości, których skóra potrzebuje, aby widocznie zregenerować uszkodzone w procesie starzenia komórki.

Gotu Kola. Związki triterpenowe zawarte w tej roślinie stymulują fibroblasty i zwiększają endogenną produkcję kolagenu. Ta funkcja jest bardzo przydatna w odbudowie zniszczonej, starzejącej się skóry. Jego działanie nadaje skórze jędrności i elastyczności, dzięki czemu wygląda na bardziej odmłodzoną. Gotu Kola opóźnia starzenie się i pojawianie się zmarszczek. Dodatkowo posiada właściwości antyoksydacyjne zmniejszając szkodliwe skutki zanieczyszczeń, zapobiegając przedwczesnemu starzeniu się skóry. Poprawia przepuszczalność naczyń włosowatych i wspomaga naturalne gojenie. Zapobiega powstawaniu i utrwalaniu się mocno widocznych blizn. Wykazuje działanie dermoochronne i przeciwzapalne. Wskazana jest między innymi przy egzemie, czyrakach, atopowym zapaleniu skóry.

Masło shea. Dzięki swoim właściwościom stosowany jest w profilaktyce i leczeniu zmarszczek oraz starzenia się skóry. Ma właściwości lecznicze, doskonale sprawdza się w zwalczaniu egzemy i pęknięć. Uspokaja, zmiękcza, rewitalizuje i poprawia elastyczność skóry. Dodatkowo pełni funkcję dermoprotektora, chroni przed czynnikami zewnętrznymi takimi jak wiatr, słońce, zimno, woda z morza czy basenu (chlor). Stanowi barierę dla promieni UVA i UVB. Masło Shea doskonale nawilża, doskonale sprawdzając się w walce z suchą skórą. Zawiera przeciwutleniacze, takie jak witaminy E, witaminy D, witamina A, witamina F, które nadają mu dużą moc w walce z wolnymi rodnikami, produktem degradacji komórek; a także zapobieganie różnym chorobom i przedwczesnemu starzeniu się skóry.

Kokos zawiera minerały i pierwiastki śladowe, które działają przeciwutleniająco na organizm. Jego właściwości przeciwutleniające sprawiają, że reguluje pH skóry i może zapobiegać drobnym zmarszczkom, i przedwczesnemu starzeniu się skóry. Posiada właściwości nawilżające, które sprawiają, że jest doskonałym środkiem do konserwacji kolagenu i naturalnej elastyny ​​w organizmie, dzięki czemu oprócz nawilżania zwalcza zmarszczki i suchość, a co za tym idzie sprzyja elastyczności i miękkości skóry. Posiada właściwości antybiotyczne i przeciwdrobnoustrojowe, dzięki czemu zwalcza i zapobiega infekcjom skóry. Kolejną zaletą oleju kokosowego dla skóry jest to, że ma właściwości przeciwzapalne, dzięki czemu jest idealny dla osób z problemami skórnymi i chorobami, takimi jak atopowe zapalenie skóry lub łuszczyca. Jego właściwości rozjaśniające sprawiają, że jest idealnym środkiem rozjaśniającym skórę po pojawieniu się plam po słońcu. Kokos zapobiega przedwczesnemu starzeniu.

Witamina A jest niezbędna dla skóry, jej brak powoduje najbardziej widoczny efekt starzenia, tzw. zmarszczki retinoidowe. Kwas retinowy (aktywna forma retinolu w skórze) reguluje keratogenezę, co jest niezbędne, aby skóra była zawsze gładka, świeża i nawilżona. Wykazuje działanie antyoksydacyjne, czyli chroni organizm przed chorobami i starzeniem się zapobiegając działaniu tzw. wolnych rodników, czyli związków uszkadzających komórki skóry. Kolejną z jego wielkich zalet jest wspomaganie gojenia i utrzymywanie gładkości naszej skóry, oraz regulowanie metabolizmu regeneracji komórkowej warstwy rogówki. Niedobór witaminy A może prowadzić do suchej, swędzącej skóry lub suchych włosów.

Olejek lawendowy to najpopularniejszy olejek eteryczny na świecie. Kwiaty lawendy są najczęściej wykorzystywane ze względu na ich przyjemny aromat i właściwości lecznicze stosowane w aromaterapii:

  • efekt uspokajający
  • pomaga zasnąć
  • właściwości relaksujące
  • obniża ciśnienie krwi i tętna
  • zmniejsza stres
  • łagodzi niepokój
  • łagodzi zmęczenie emocjonalne
  • ogólnie łagodzi ból (zarówno bóle głowy, migreny, jak i inne stany bólowe)
  • naturalny dezodorant

Ylang-Ylang oznacza „kwiat kwiatów”. Esencja olejku pozyskiwana jest z jego żółtych kwiatów, które są bardzo efektowne. Jest stosowany w perfumerii i kosmetykach ze względu na swój aromat. Jest głównym składnikiem Chanel nr 5. W aromaterapii służy do:

  • przywraca harmonię między ciałem a umysłem
  • walczy z bezsennością
  • ma właściwości przeciw lękowe
  • właściwości przeciwdepresyjne
  • wyciszenia negatywnych emocji
  • łagodzi dolegliwości fizyczne
  • efekt relaksujący
  • zmniejsza stres i niepokój
  • idealny w przypadkach nadciśnienia, poprawia krążenie i reguluje tętno
  • wspomaga oddychanie
  • jego aromat pobudza nasze zmysły
  • afrodyzjak

Olejek eteryczny z paczuli, oprócz wyśmienitego egzotycznego aromatu (uważany za silny afrodyzjak), ma doskonałe właściwości dla skóry właściwej:

  • regenerator tkanek
  • stymuluje wzrost nowych komórek skóry
  • działanie antyseptyczne
  • leczy rany i blizny
  • skuteczny środek nawilżający na szorstką, spierzchniętą i odwodnioną skórę
  • Stosuje się go w leczeniu trądziku, egzemy, zapalenia skóry, owrzodzeń, owrzodzeń.

Sposób użycia

  • Stosować codziennie rano i wieczorem.
  • Delikatnie wklepać krem na uprzednio oczyszczoną skórę twarzy, szyi i dekoltu.

50 ml

  • Produkt 100% bionaturalny i ekologiczny
  • Konserwacja: między 5 -25 ° C
  • Data ważności: 6 miesięcy

Niniejsze informacje mają wyłącznie cel informacyjny. Przedstawione tu produkty i informacje nie mają na celu diagnozowania, leczenia ani zapobiegania jakiejkolwiek patologii. Obecne prawo nie dopuszcza podawania tego rodzaju informacji do wiadomości publicznej. W razie jakiekolwiek obaw dotyczących zdrowia, skontaktuj się z lekarzem lub specjalistą. Firma Belleza Eterna nie ponosi odpowiedzialności za niewłaściwe użycie produktów.

Informacje dodatkowe

Waga 80 g

2 opinie dla “Sekret Kleopatry”Krem przeciwzmarszczkowy z ozonem 50ml

  1. MAG

    Tengo el cutis seco y esta crema me la deja hidratada y suave sin engrasar. Mam suchą cerę i ten krem dobrze nawilża, pozostawia skórę miękką, delikatną nie pozostawiając tłustej powłoki.

    • Elisabet

      Gracias por tu comentario 🙂
      Dla tych którzy nie znaja hiszpañskiego: „Mam suchą cerę i ten krem dobrze nawilża, pozostawijąc cerę delikatną, dobrze się wchłania.

  2. Joanna

    Super lekki , skóra gładka, nie pozostawia tłustej warstwy na skórze ale też dobrze nawilża. Rekomenduje…

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Może spodoba się również…