Sekret Kleopatry 50+ Przeciwzmarszczkowy krem ziołowy z ozonem

  • Przeciwstarzeniowy i przeciwzmarszczkowy krem ​​do twarzy na bazie ozonowanych olejów roślinnych, dzięki któremu zarówno Kleopatra, jak i Nefertiti przeszły do ​​historii jako kobiety piękne, promienne i olśniewające.
  • Został opracowany zgodnie z najsurowszymi protokołami dobrych praktyk produkcyjnych.
  • Formuła zawierająca regenerującą moc ozonu
  • Respektuje warstwę lipidową naszej skóry, jest wolna od alergenów, przebadana dermatologicznie, nie testowana na zwierzętach.
  • Polecany do każdego rodzaju skóry, szczególnie do cery dojrzałej.
  • Skutecznie redukuje przebarwienia spowodowane ciążą, menopauzą, a także nadmierną ekspozycją na słońce, używaniem perfum czy leków.
  • W 100% naturalny, ekologiczny, odpowiedni dla wegan.

Składniki: woda, oleje ozonowane z: czarnuszki, rokitnika, żywokostu, shea, masło kakaowe, siarka organiczna, gliceryna roślinna, guar, wosk roślinny, witamina A, witamina E, lawenda, ylang-ylang, paczula, kadzidło, benzoina .

Ozon stosowany w produktach kosmetycznych znany jest jako supertlen. Ozon ma działanie przeciwzapalne, bakteriobójcze, regenerujące, gojące, łagodzące, nawilżające, przeciwutleniające i naprawiające komórki. Badania wykazały, że wiele właściwości tego bezbarwnego gazu jest bardzo dobrze zachowywanych w olejach roślinnych poddanych procesom ozonowania. Po nałożeniu na skórę zwiększa energię komórkową, a skóra staje się młodsza i bardziej rozświetlona. Jest skutecznym składnikiem aktywnym do pielęgnacji nawet najbardziej delikatnej i wrażliwej skóry.

comino negro

Czarnuszka (Niguella sativa) to roślina znana i ceniona od czasów faraonów i używana przez różne kultury i ludy. Znana ze swoich właściwości leczniczych, miała reputację leczenia wszystkiego oprócz śmierci. Jest wysoko ceniona na całym świecie, będąc w rzeczywistości jednym z najczęściej używanych nasion na świecie, zarówno w kulturach śródziemnomorskich, muzułmańskich, jak i w medycynie ajurwedyjskiej w Indiach. Od kilkudziesięciu lat prowadzone są badania naukowe, które nie tylko potwierdzają jego popularne zastosowanie, ale odkrywane są nowe zastosowania terapeutyczne. Główne właściwości oleju z nasion czarnuszki dla skóry:

  • Działa przeciwstarzeniowo (przeciwutleniająco, odżywczo, regenerująco, antyseptycznie)
  • Pomaga zmniejszyć stany zapalne skóry twarzy (działa przeciwzapalnie, łagodząco,
  • Działa antybakteryjnie, przeciwgrzybiczo, zwalcza opryszczkę.

Są to główne aspekty, które mogą bezpośrednio wpływać na skórę twarzy. Jest również bardzo przydatna w różnych problemach dermatologicznych takich jak: łuszczyca, pokrzywka, egzema, ciężki trądzik, czy stany zapalene skóry różnego pochodzenia.

Oprócz dobrodziejstw głębokiego natlenienia, ozonowany olej z rokitnika zawiera również witaminy A; B1, B2, B6 i C oraz około 60% wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, dlatego uważany jest za bardzo cenny dla naturalnych dermokosmetyków.

  • Dzięki wysokiej zawartości karotenoidów ma silne właściwości regenerujące komórki. Rokitnik jest bardzo odpowiedni dla skóry dojrzałej, suchej, odwodnionej, łuszczącej się, wrażliwej, dla skóry z neurodermitem.
  • Ponadto posiada właściwości antyoksydacyjne, przeciwalergiczne, przeciwzapalne, gojące i aktywujące komórki.
  • Twarz wygląda świeżo, promiennie, promiennie.
  • To on nadaje kremowi „Sekret Kleopatry 50+” pięknego słonecznego koloru.

Żywokost to roślina, która tradycyjnie była używana do przyspieszania gojenia się złamanych kości i gojenia ran, ale teraz zdobyła prestiżowe miejsce w świecie kosmetyków naturalnych. Posiada właściwości:

  • Ujędrniające, sprzyja produkcji kolagenu i elastyny, co daje nam jędrniejszą i gładszą skórę.
  • Regenerujące: wysoka zawartość alantoiny daje silne działanie regenerujące, które pomaga zarówno wyeliminować nagromadzenie martwych komórek w powierzchownych warstwach skóry, jak i stymulować wzrost nowych komórek w naskórku i zastępować je uszkodzonymi. .
  • Właściwości przeciwzmarszczkowe: żywokost jest bogaty w olejki eteryczne, kwasy i inne substancje przeciwutleniające, które chronią naszą skórę przed utlenianiem komórkowym wywołanym przez wolne rodniki, główną przyczynę przedwczesnego starzenia się skóry. W ten sposób pomaga zarówno zapobiegać powstawaniu zmarszczek, jak i wygładzać już istniejące.
  • Ściągające, gojące: skuteczne w gojeniu ran, skaleczeń i oparzeń oraz w leczeniu innych schorzeń skóry, takich jak trądzik, łuszczyca, łojotok, egzema lub w leczeniu zadrapań.
  • Świetna moc antyseptyczna, która pomaga w oczyszczaniu i dezynfekcji skóry
  • Działa przeciwzapalnie
  • Dzięki swojej mocy nawilżającej poprawia wygląd najbardziej suchej skóry, łagodzi podrażnienia i swędzenie skóry.

Masło shea.

  • Dzięki swoim właściwościom stosowane jest w profilaktyce i leczeniu zmarszczek oraz starzenia się skóry.
  • Ma właściwości lecznicze, doskonale sprawdza się w zwalczaniu egzemy i pęknięć.
  • Uspokaja, zmiękcza, rewitalizuje i poprawia elastyczność skóry.
  • Dodatkowo działa jako osłona skóry, chroniąc przed czynnikami zewnętrznymi takimi jak wiatr, słońce, zimna woda z morza czy basenu (chlor).
  • Stanowi barierę dla promieni UVA i UVB.
  • Shea doskonale nawilża, doskonale sprawdzając się w walce z suchą skórą.
  • Zawiera antyoksydanty takie jak witamina E, witamina D, witamina A, witamina F, które nadają mu dużą moc w walce z wolnymi rodnikami powstałymi w wyniku degradacji komórek;
  • Zapobiega różnym chorobom skórnym oraz przedwczesnemu starzeniu się skóry.

Masło kakaowe o właściwościach nawilżających i zmiękczających jest bardzo cenione przez dermokosmetykę. Zawiera dużą ilość przeciwutleniaczy, które zwalczają przedwczesne starzenie. W swoim składzie posiada minerały takie jak m.in. wapń, magnez, potas, cynk, żelazo, mangan. Dzięki jego zastosowaniu skóra staje się nawilżona, odżywiona, miękka i elastyczna. Zmniejsza naturalną degenerację komórek.

Siarka organiczna (z kukurydzy) zwana „minerałem piękna” jest głównym pierwiastkiem odpowiedzialnym za utrzymanie gładkości skóry. Siarka jest niezbędna do metabolizmu komórkowego, niezbędna do produkcji kolagenu i keratyny, białek niezbędnych do zachowania zdrowia i piękna skóry, włosów i paznokci. Siarka organiczna udowodniła swoją skuteczność w działaniu przeciwzmarszczkowym, przeciwstarzeniowym, przy suchej i atopowej skórze, trądziku, trądziku różowatym, zapaleniu skóry, łuszczycy i infekcjach grzybiczych. Działa przeciwzapalnie, łagodząco, regenerująco i leczniczo.

LAVANDA

Olejek lawendowy jest najbardziej znanym olejkiem eterycznym na świecie, m.in. ze względu na

  • dobroczynny wpływ na układ odpornościowy,
  • właściwości przeciwbólowe, antyseptyczne, przeciwwirusowe, przeciwzapalne, lecznicze i zapobiegawcze
  • wykazuje wysoką tolerancję.
  • jest wskazany dla wszystkich rodzajów skóry
  • w leczeniu problemów z trądzikiem, skóry tłustej, oparzeń, łuszczycy, zapalenia skóry i ukąszeń owadów.

Kwiaty lawendy są najczęściej wykorzystywane ze względu na ich przyjemny aromat i właściwości lecznicze wykorzystywane w aromaterapii, wśród których znane są:

  • właściwości relaksujące i uspokajające
  • obniża ciśnienie krwi i tętno zmniejsza stres,
  • łagodzi zmęczenie emocjonalne
  • ogólnie łagodzi ból (zarówno bóle głowy, migreny, jak i inne stany z bólem)
  • działa uspokajająco,
  • zwalcza bezsenność
  • naturalny dezodorant

Ylang-Ylang oznacza „kwiat kwiatów”. Esencja olejku pozyskiwana jest z jego żółtych kwiatów, które są bardzo efektowne.

  • Jest stosowany w perfumerii i kosmetykach ze względu na swój aromat. Jest głównym składnikiem Chanel nr 5.
  • W aromaterapii służy do: działa kojąco, równoważy naturalną produkcję sebum bardzo korzystny dla każdego rodzaju skóry
  • Jego aromat pobudza zmysły (aromaterapia), przywraca harmonię ciała z umysłem, wycisza negatywne emocje
  • Łagodzi dolegliwości fizyczne
  • Efekt relaksujący

Olejek paczulowy oprócz wyśmienitego egzotycznego aromatu (uważany za silny afrodyzjak) ma doskonałe właściwości dla skóry właściwej:

  • regenerator tkanek stymuluje wzrost nowych komórek skóry
  • antyseptyczny, leczy rany i blizny
  • skuteczny krem ​​nawilżający na szorstką, spierzchniętą i odwodnioną skórę
  • Stosowany jest w leczeniu trądziku, egzemy, zapalenia skóry, owrzodzeń.

Benjuí ma właściwości antyseptyczne, ściągające, lecznicze, przeciwgrzybicze, ochronne i przeciwzapalne. Ponadto jest naturalnym konserwantem.

Witamina E, stosowana jako konserwant, pomaga nam oczyścić skórę, nadać jej blask oraz usunć przebarwienia.

Witamina A jest niezbędna dla skóry, brak tej witaminy powoduje najbardziej widoczny efekt starzenia, przerażające zmarszczki retinoidowe. Kwas retinowy (aktywna forma retinolu w skórze) reguluje keratogenezę, co jest niezbędne, aby skóra była zawsze gładka, świeża i nawilżona. Wykazuje działanie antyoksydacyjne, czyli chroni organizm przed chorobami i starzeniem się zapobiegając działaniu tzw. wolnych rodników, czyli związków uszkadzających komórki skóry. Kolejną z jego wielkich zalet jest wspomaganie gojenia i gładkości naszej skóry, regulowanie metabolizmu regeneracji komórek warstwy rogowej naskórka. Niedobór witaminy A może powodować suchą, swędzącą skórę lub suche włosy.

Jak używać

  • Po codziennej rutynie oczyszczania twarzy nałóż krem ​​na twarz, szyję i dekolt.
  • Delikatnie wcieraj w skórę, aż do całkowitego wchłonięcia.

Ozonowy krem ​​przeciwstarzeniowy przeznaczony jest do codziennego stosowania, który choć można go stosować w ciągu dnia (ochrona przed słońcem lub jako baza pod makijaż), to najlepsze rezultaty regeneracyjne, przeciwzmarszczkowe osiąga w nocy.

  • „Skóra regeneruje się 3 razy szybciej w nocy niż w ciągu dnia.”

   W ciągu dnia możesz z powodzeniem zastosować inny, ale zawsze ziołowy i ekologiczny krem:

Obecność ozonowanego olejku z rokitnika poprawia stan skóry właściwej. Widocznie redukuje przebarwione obszary, wraz z mikrosferami ozonowanego olejku z czarnuszki i żywokostu to gwarancja działania depigmentacyjnego kremu, stopniowe zanikanie plam widoczne jest już od pierwszych tygodni stosowania. Skutecznie zmniejsza przebarwienia spowodowane ciążą, menopauzą, a także nadmierną ekspozycją na słońce, używaniem perfum czy leków.

Laboratorium „Belleza Eterna” wykorzystuje ozon wraz z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia lub innymi świeżo wyciskanymi olejami z różnych nasion (w zależności od formuły) do produkcji aktywnego tlenu i przekształcenia go w aktywny składnik kosmetyczny. W połączeniu z kwasami tłuszczowymi z oleju ozon stymuluje system antyoksydacyjny, a tym samym jego zdolność do naprawy, regeneracji i leczenia uszkodzonych tkanek skóry właściwej. Odżywia i nawilża skórę i jednocześnie chroni ją przed czynnikami zewnętrznymi. Ozon w kosmetykach działa bakteriobójczo na bakterie, wirusy i grzyby. To skuteczne rozwiązanie do pielęgnacji skóry delikatnej, wrażliwej, zniszczonej, atopowej i reaktywnej. Na przykład ci, którzy cierpią na zapalenie skóry, trądzik różowaty, łuszczycę lub głębokie odwodnienie. Dzięki działaniu odkażającemu zapobiega ewentualnym zanieczyszczeniom lub powstawaniu wrzodów. Dzięki działaniu przeciwzapalnemu zmniejsza swędzenie, egzemy i zaczerwienienia skóry.

  • 100% naturalny i ekologiczny produkt
  • Przechowywanie: między 5 -25°C
  • Termin ważności: 6 miesięcy
  • 50ml

Notatka: jeśli w obszarze dotkniętym chorobą znajdują się bakterie lub grzyby chorobotwórcze, może najpierw wystąpić nagłe swędzenie lub zaczerwienienie (podobnie jak w przypadku wylania na ranę wody utlenionej), jest to znak, że drobnoustroje chorobotwórcze zostały wyeliminowane. Objawy szybko znikną.

Niniejsze informacje mają wyłącznie cel informacyjny. Przedstawione tu produkty i informacje nie mają na celu diagnozowania, leczenia ani zapobiegania jakiejkolwiek patologii. Obecne prawo nie dopuszcza podawania tego rodzaju informacji do wiadomości publicznej. W razie jakiekolwiek obaw dotyczących zdrowia, skontaktuj się z lekarzem lub specjalistą. Firma Belleza Eterna nie ponosi odpowiedzialności za niewłaściwe użycie produktów.

Comparte este contenido